recept: Sárgaborsóleves de luxe, Kifőzde
Sárgaborsóleves de luxe
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

35 dkg sárgaborsó,
20 dkg füstölt tarja,
1 fej vöröshagyma,
1 marék csipetke,
pirospaprika, ételízesítő,
babérlevél,
3 dkg zsír



Az apró kockára vágott hagymát megfonnyasztom a zsíron, majd megpirítom rajta a kb. 1 cm-es kockára vágott tarját. Meghintem egy kávéskanál pirospaprikával, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi és fedő alatt, kislángom főzöm kb. egy órát, míg a hús félig megpuhul.
Ekkor beleteszem a kiválogatott, megmosott sárgaborsót, 2-3 babérlevelet, felöntöm vízzel, ételízesítővel ízesítem és addig főzöm, amíg a borsó kezd puhulni, szétmorzsolódni.
Ha elég sűrű a leves, nem mindig rántom be, azért teszek bele több borsót, hogy az sűrítse, úgy finomabb. De ha muszáj, világosbarna rántást csinálok hozzá egy csapott teáskanál pirospaprikával.
Ha kész, beleteszem a csipetkét, megfőzöm, és kész is a finom leves. Ha nincs kedvem a csipetkével bajlódni, kihagyom, és tálaláskor pirított kenyérkockát teszek a tetejére.
Borzasztóan szeretem, nagy kár, hogy a családban egyedül vagyok vele.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: csipetke
 rántás, habarás

Forrás: Anyám után saját szárnyaimon :-

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2001.03.11. Utoljára frissítve: 2008.12.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 14:14:04 - 1.26)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez